Volledig scherm
Martijn Lavrijssen en Peter Hageman zijn de nieuwe eigenaren van café Piggenhuis. © Johan Wouters

Hartje Breda: Café Piggenhuis is terug in de stad

BREDA - Café Piggenhuis komt terug naar de Nieuwstraat. Na twee jaar café Piggy's te hebben geheten, wordt het homocafé nu omgetoverd naar de oude stijl. Inclusief de oude naam: Café Piggenhuis.

Martijn Lavrijssen en Peter Hageman pakken het met beide handen aan. Het café is zowel aan de buiten- als aan de binnenkant vernieuwd. Of hersteld, want het 'moderne' is eruit en het traditionele, bruine café is terug. "We willen er weer een gezellig café van maken voor homo's, lesbiennes, maar ook voor hetero's", vertelt Hageman. "Het is een homobar, maar iedereen is welkom", vult Lavrijssen aan.

Hageman heeft jaren in het café gewerkt, toen het nog het Piggenhuis was. Daarna was het zijn tent niet meer en is hij vertrokken. Lavrijssen was vooral voor de bar te vinden, maar liefst 26 jaar: "Dit was het eerste homocafé waar ik binnenstapte." Toen Hageman vertrok, heeft het duo Hoeve Galderzicht gekocht. "Dat was een heel andere zaak; een dagzaak. Dit ligt meer in ons straatje", vertelt de barman.

Sinds mei stond het café al te koop, maar het heeft even geduurd voordat het duo aan de slag kon. "Het is een monumentaal pand dus de vergunning liet even op zich wachten. De buitenkant is ondertussen volledig opgeknapt en ook binnen hebben we alles aangepakt. We willen die sfeervolle tent weer terugbrengen in Breda", aldus Hageman.

Vanaf 6 januari gaat het café zeven dagen per week open. Twee dagen later is er een officiële opening. En voor de echte kenners: Barman Djarsy (70), beter bekend als de oma van Breda, is ook weer terug achter de bar. (NR)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

In samenwerking met indebuurt Breda