Volledig scherm

Hartje Breda: alles is warm in Winter Palace

We hebben het nieuwe jaar al ingeluid, maar tot en met zondag kunnen we ons dankzij Winterland Breda nog dompelen in feestelijke sferen.


Het is buiten koud en rustig aan het einde van de dinsdagmiddag. Als vanzelf beland je in het fraaie Winterland Palace, de spiegeltent op het Kasteelplein.

Binnen is het warm, erg warm zelfs, de blowers doen hun werk goed. “Wacht maar tot ze afslaan, dan is het meteen koud”, zegt Lisette Spee, de cultuurprogrammeur van Winter Palace. Het gypsy trio C’est Si Bon, bestaande uit Tessa Spaaij, Lex Reerink en Hans de Vos, begint aan het optreden. Hartverwarmend snel glijden de vingers over de snaren van de gitaren en contrabas. Midden in de piste luistert een clubje mensen aandachtig, waarschijnlijk familie en fans van het drietal.

In de knusse nissen aan de randen van de tent zitten gezinnen met kinderen, stelletjes jong en oud en een enkele eenzame genieter. Een familie met vier kinderen komt hoorbaar uit Vlaanderen. Na enkele nummers roeren de kinderen zich. “Prachtig, prachtig!”, roepen ze.

Andere luisteraars klappen soms voorzichtig mee met de muziek, die blijkbaar ook mensen van verre lokt. Er was net zelfs een bezoeker uit Colombia, horen we. “Die was in Amsterdam, maar had gehoord dat Breda zo’n leuke stad is”, vertelt Lisette Spee trots.

Zo is het maar net. Ook al is het nu niet heel druk in de tent, de sfeer is zeer aangenaam.

Maar dan, de band stopt. Lex Reerink excuseert zich. “Het is hier op het podium erg warm, dan wordt de gitaar eerder vals.” Hij moet even stemmen.

Als bij toverslag verdwijnt de warme luchtstroom. Zoals door onze gastvrouw voorspeld, kruipt de kou razendsnel via de benen naar de rest van het lijf. Gelukkig niet voor lang, de blowers slaan weer enthousiast aan, net als de band. Een vader met twee kinderen komt binnen en bestelt chocomel met slagroom. Lekker warm. (JH)

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

In samenwerking met indebuurt Breda