Volledig scherm
© Steven van Beek

Hartje Breda: Afbouw Serious Request

Een tiental duifjes pikken wat kruimels van de Grote Markt, totdat een jongetje hen op speelse wijze verjaagt. De Grote Markt is deze zondagochtend rustig, maar zeker niet uitgestorven. Het Glazen Huis staat er nog en wordt langzaam ontmanteld van haar techniek en rest-interieur.

Op het Chasséveld, even verderop, zo’n zelfde beeld: het festivalterrein is inmiddels flink verkleind en dient weer als parkeerplaats. Het hoofdpodium, waar Serious Request gisterenavond haar eindfeest hield, staat er nog. De complete ontmanteling ervan zal de komende dagen geschieden.

In De Colonie, vlak naast de drukke brievenbus van Serious Request, wordt nu rustig koffie gedronken en ontbeten, door slaapgasten en passanten. ,,Dat was de afgelopen week wel anders, toen was het echt knallen en hard werken”, glimlacht de barvrouw van dienst. Ze wijst op haar kerstjurkje. ,,Vanaf vandaag is het hier gewoon kerst, na een haast carnavaleske week. Volgende week is het oud en nieuw en dan gaan we weer richting carnaval, zo gaat dat in Breda.”

De mannen van de techniek werken gestaag, maar zonder extreme haast door. ,,Als we vanavond maar gewoon thuis Kerst vieren, verder voelen we geen druk.” Niemand weet precies wat de deadline is om helemaal klaar te zijn. ,,Wel ergens vandaag toch, lijkt me?”

De tekstkarren staan er nog. De afgelopen week leidden zij de massa de weg, maar nu staan ze uit. De betonblokken rondom het Chasséveld staan alweer keurig opgesteld langs de weg in plaats van erop. De toegangspoorten naar de Grote Markt staan wagenwijd open -en sommigen zijn al weg. Nee, er zijn nog genoeg aanwijzingen dat hier de afgelopen week een groot feest is geweest, en gelukkig maar. De herinneringen aan Tijn, aan Ward, aan de twee DJ’s Frank en Domien, aan die dikke 8,7 miljoen en aan al die mooie momenten zitten nog vers in ons geheugen. Toch ergens fijn om op deze zondagochtend nog met enig sentiment op terug te kijken, met het Glazen Huis nog behoorlijk intact aanwezig op de Grote Markt.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant. (ms)

Volledig scherm
Volledig scherm
© Steven van Beek
Volledig scherm
© Steven van Beek

In samenwerking met indebuurt Breda