stockadr, regen, rain
Volledig scherm
stockadr, regen, rain © Thinkstock

Haal jas en plu maar uit de kast: het wordt koud en nat

Haal de jassen en de paraplu's maar weer tevoorschijn, want de komende dagen wordt het niet alleen een stuk kouder dan we gewend waren, maar ook natter. Dat meldt Weerplaza.

Na het mooie weer van de afgelopen dagen moeten we ons opmaken voor een wisselvalliger periode waarbij er soms buien vallen en de temperatuur rond de 18 graden ligt. Ook ligt er een regenzone in het verschiet, die zorgt voor langere periodes met regen.

Avondspits

Woensdag trekt vanuit het westen een regenzone over Brabant. Tegen de avond wordt het weer droog. Met een temperatuur van 17 tot 19 graden is het een stuk frisser dan de voorbije dagen. De regen kan voor extra drukte zorgen tijdens de avondspits, omdat automobilisten al een tijdje niet meer in de regen hebben gereden. 

Wolkenvelden, zon en hier en daar een bui

Donderdag zijn er wolkenvelden en soms zon. Ook vallen er verspreid in het land een paar buien. De meeste buien worden in het noorden van het land verwacht. Er kan onweer voorkomen en in de eerste helft van de dag ook windstoten. 

Quote

In Brabant valt het mee. Een enkele bui is niet uitgeslo­ten, maar droge periodes overheer­sen.

Raymond Klaassen, Weerplaza

,,In Brabant valt het mee", aldus weerman Raymond Klaassen. ,,Een enkele bui is niet uitgesloten, maar droge periodes overheersen. Ik denk dat de zon wel af en toe tevoorschijn komt, maar er zijn ook wolkenvelden.” Met een frisse noordwestenwind wordt het niet veel warmer dan 17 graden.  In Noord-Brabant komt daar volgens Klaassen een graadje bij en wordt het zo’n 18 graden.In de middag nemen wind en regen geleidelijk af.

In de nacht van donderdag op vrijdag draait de wind weer naar het zuidwesten. Vrijdag begint zonnig, maar in de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe en gaat het regenen. In Brabant begint die regen iets later, waardoor het verkeer in de avondspits er naar verwachting weinig last van heeft. Alleen het verkeer rond Breda zal wat hinder kunnen ondervinden. Het wordt 18 tot 20 graden en de zuidwestenwind is matig tot krachtig. 

Warmer na het weekend

Quote

De trend is oplopend, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe hoog de tempera­tuur gaat oplopen.

Raymond Klaassen, Weerplaza

Zaterdag en zondag  blijft het wisselvallig en met 16 à 17 graden aan de frisse kant. Na het weekend wordt het naar verwachting iets warmer, maar de kans op een bui blijft, zeker in de eerste helft van de week. De verwachting is dat in de tweede helft de temperaturen oplopen. Hoe hoog, dat is de vraag. Klaassen: ,,De trend is oplopend, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe hoog de temperatuur gaat oplopen. Als we kijken naar het weekend van 14 en 15 september dan zou het 20, maar ook 25 graden kunnen worden.”

In samenwerking met indebuurt Breda