De Havermarkt in het uitgaansgebied van Breda.
Volledig scherm
De Havermarkt in het uitgaansgebied van Breda. © Pix4Profs / Johan Wouters

Grote vastgoedeigenaar geeft horeca Breda wat lucht

BREDA - De De Pree Group, een van de grootste eigenaren van horecavastgoed in Breda, geeft zijn huurders een korting over de maanden april en mei.

Nadat bierbrouwer AB InBev eind vorige maand al een regeling had getroffen met horeca-ondernemers in Breda, is nu ook de De Pree Group zo ver. Het Bredase vastgoedbedrijf en AB InBev trekken gezamenlijk op om door de coronamaatregelen getroffen horeca een helpende hand toe te reiken, melden ze in een persbericht.

Vruchtbare gesprekken 

,,De afgelopen weken hebben er vruchtbare gesprekken plaatsgevonden tussen beide partijen‘’, aldus de bedrijven. ,,Daaruit zijn gezamenlijke noodmaatregelen gekomen waarin zowel De Pree Group als AB InBev een korting geven op de huur van de maanden april en mei. Dat is om de Bredase horecaondernemers te steunen, die gesloten zijn vanwege het coronavirus.’’

Korting tot 50 procent

Eerder trof AB InBev al een regeling met andere pandeigenaren om te komen tot kwijtschelding van tweederde van de huur aan horecaondernemers die panden van AB InBev huren. Ook de horecaondernemers die rechtstreeks van De Pree Group huren, kunnen nu op deze steun rekenen. De Pree Group geeft ze een korting op de huur die kan oplopen tot 50 procent.

Meer tijd nodig

Het heeft even geduurd voordat de De Pree Group deze stap heeft kunnen zetten. Dat heeft volgens het vastgoedbedrijf te maken met onder meer het grote aantal panden dat het in bezit heeft. Daardoor is er meer tijd nodig om met individuele huurders afspraken te maken.

In samenwerking met indebuurt Breda