De zes wethouders van Breda. Op de bovenste rij: Boaz Adank (VVD), Greetje Bos (VVD) en Daan Quaars (VVD). Op de onderste rij: Marianne de Bie (D66), Paul de Beer (D66) en Miriam Haagh (PvdA).
Volledig scherm
De zes wethouders van Breda. Op de bovenste rij: Boaz Adank (VVD), Greetje Bos (VVD) en Daan Quaars (VVD). Op de onderste rij: Marianne de Bie (D66), Paul de Beer (D66) en Miriam Haagh (PvdA). © Link Fotografie/VVD Breda

Grote projecten naar Paul de Beer, Greetje Bos krijgt Financiën

BREDA - In het nieuwe Bredase college wordt Paul de Beer de opvolger van vertrekkend wethouder Alfred Arbouw als het gaat om stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Hij gaat grote projecten trekken,  zoals het doortrekken van de Nieuwe Mark.

Dit blijkt uit de portefeuilleverdeling van de zes wethouders, die vrijdag door de coalitiepartners VVD, D66 en PvdA bekend is gemaakt. Dinsdag volgt de inhoudelijke presentatie van het coalitieakkoord. 

In de vorige periode was Paul de Beer (D66) onder meer wethouder van Financiën. Die portefeuille komt nu terecht bij Greetje Bos, die door de VVD naar voren is geschoven als nieuwe wethouder. Bos was tot voor kort officier van justitie in Breda. 

Veiligheid

Bos krijgt ook een aantal veiligheidstaken in haar portefeuille, waarbij ze zaken als toezicht en handhaving (boa's, stadsmariniers) overneemt van burgemeester Paul Depla. De verantwoordelijkheid voor openbare orde en integrale veiligheid blijft bij Depla liggen.  

Nieuwkomer Daan Quaars (VVD) gaat zich onder meer bezig houden met bouwen en wonen. De andere drie wethouders Marianne de Bie (D66), Miriam Haagh (PvdA) en Boaz Adank (VVD) zaten ook al in het vorige college.  Zij houden de kern van hun vorige portefeuilles, maar er treden wel een aantal wijzigingen op. 

Zie hieronder voor het volledige overzicht. 

Boaz Adank (VVD)

Boaz Adank gaat opnieuw aan de slag met bereikbaarheid en economische zaken. Nieuw in zijn takenpakket is het thema ‘werk’, dat bestaat uit arbeidsmarkt, participatie en armoedebeleid. Verder beslaat zijn portefeuille bedrijfsvoering, regio en public affairs.

Greetje Bos (VVD)

Nieuwkomer Greetje Bos gaat zich bezig houden met een schone en veilige stad, met thema's als als parkeren, buurtpreventie, sociale veiligheid en het beheer van de openbare ruimte. Duurzaamheid (energietransitie) en financiën maken haar portefeuille compleet.

Daan Quaars (VVD)

Daan Quaars, die eveneens voor het eerst wethouder wordt, krijgt een portefeuille met bouwen en wonen (waaronder bouw- en woningtoezicht en het grondbedrijf), evenementen, sport, digitalisering en afvalbeleid. 

Paul de Beer (D66)

Paul de Beer gaat zich net als in de vorige bestuursperiode bezig houden met groen en water (klimaatadaptatie) en gemeentelijke accommodaties. Nieuw in zijn portefeuille zijn vastgoedontwikkeling, stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Hieronder vallen onder andere de Omgevingswet, gebiedsontwikkelingen en het doortrekken van de Nieuwe Mark.

Marianne de Bie (D66)

Marianne de Bie neemt opnieuw het cultuurbeleid, erfgoed en het Stedelijk Museum Breda onder haar hoede. Verder gaat ze aan de slag met jeugdhulp, kindvriendelijke stad en het primair en voortgezet onderwijs.

Miriam Haagh (PvdA)

Miriam Haagh neemt een deel van haar portefeuille uit de vorige bestuursperiode mee: gezondheid, Wmo, een toegankelijke stad voor mensen met een beperking, laaggeletterdheid en het mbo en hbo. Verder gaat ze zich richten op ouderen, vrijwilligerswerk en de sociale wijkaanpak.

Paul Depla

Burgemeester Paul Depla zal zich in de periode 2018-2022 bezighouden met openbare orde, integrale veiligheid, het Verhaal van Breda, burgerzaken, beleid, integraliteit en integriteit.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda