Volledig scherm
Arjan Postma is een van de sprekers op Kids Klimaat Experience © ANP

Grote kinder-klimaattop in Breda

BREDA - Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Dat is de gedachte achter de Kids Klimaat Experience in die in mei wordt gehouden in de Futuredome (voormalige koepelgevangenis) in Breda. Er kunnen 700 kinderen aan meedoen en bij veel belangstelling zelfs 1.400.

Volgens de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta - die het evenement organiseren - zijn kinderen de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen, want ‘een klimaatbestendige stad, dat gaat over hun toekomst’.

Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. Er komen sprekers als ruimtevaarder André Kuipers, boswachter Arjan Postma en weervrouw Margo Ribberink. Verder zijn er workshops zoals: Maak een groen schoolplein en Experimenteer met waterproefjes. Het is de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.

De ‘experience’ is op woensdag 16 mei in de Week van ons Water. “Kinderen en jongeren zijn erg bezig met het klimaat. Als kinderen het verhaal over water en klimaat begrijpen, doorvertellen en uitdragen heeft dat een positief effect op ons gezamenlijk klimaatbewust handelen”, aldus wethouder Paul de Beer.

  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7562 stemmen