Volledig scherm
Theo Borghouts en Theo Melis kropen dit najaar nog in de rol van Paoter Sjaggerijn en Paoter Terrepetijn. © Pix4Profs-Ron Magielse

Grote Kerk wit verlicht voor overleden ‘paoter’ Theo Borghouts

BREDA - De toren van de Grote Kerk kleurt zondag- en maandagavond wit. Het witte licht is een eerbetoon en saluut aan Theo Borghouts, alias Paoter Sjaggerijn, die afgelopen dinsdag overleed.

De toren kleurt wit, naar de kleur van de pij van een Witte Pater. En ook omdat wit de oorspronkelijke kleur is voor het tonen van diepe rouw.

Theo Borghouts zette zich decennia lang in voor het behoud van de Grote Kerk. Hij zat jarenlang in het bestuur van de Vrienden van de Grote Kerk en trad veelvuldig op als de Paoter Sjaggerijn (met zijn evenknie Theo Melis (Paoter Terrepetijn).

Op 4 november waren de Paoters voor de laatste keer actief in hun Bredase Les in de Grote Kerk, waar meer dan 1.000 mensen op af kwamen. De opbrengst van ruim 13.000 euro gaat naar de restauratie van de Grote Kerk.

Volledig scherm
Grote Kerk in het zilver gezien vanaf de vismarktstraat/Havermarkt. Foto René Schotanus/Pix4Profs © René Schotanus
  1. Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstichting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’
    PREMIUM

    Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstich­ting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’

    BREDA - Twee auto's gingen afgelopen woensdag- op donderdagnacht rond 03.40 uur in vlammen op aan de Jacob Edelstraat in Breda. Amper anderhalve week nadat er op precies dezelfde plek óók twee auto's uitbrandden, óók rond dezelfde tijd. Ging de politie aanvankelijk, volgens buurtbewoners, nog uit van een spontaan ontstane autobrand, nu lijkt brandstichting zo goed als zeker vast te staan.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3083 stemmen