Volledig scherm
Theo Borghouts en Theo Melis kropen dit najaar nog in de rol van Paoter Sjaggerijn en Paoter Terrepetijn. © Pix4Profs-Ron Magielse

Grote Kerk wit verlicht voor overleden ‘paoter’ Theo Borghouts

BREDA - De toren van de Grote Kerk kleurt zondag- en maandagavond wit. Het witte licht is een eerbetoon en saluut aan Theo Borghouts, alias Paoter Sjaggerijn, die afgelopen dinsdag overleed.

De toren kleurt wit, naar de kleur van de pij van een Witte Pater. En ook omdat wit de oorspronkelijke kleur is voor het tonen van diepe rouw.

Theo Borghouts zette zich decennia lang in voor het behoud van de Grote Kerk. Hij zat jarenlang in het bestuur van de Vrienden van de Grote Kerk en trad veelvuldig op als de Paoter Sjaggerijn (met zijn evenknie Theo Melis (Paoter Terrepetijn).

Op 4 november waren de Paoters voor de laatste keer actief in hun Bredase Les in de Grote Kerk, waar meer dan 1.000 mensen op af kwamen. De opbrengst van ruim 13.000 euro gaat naar de restauratie van de Grote Kerk.

Volledig scherm
Grote Kerk in het zilver gezien vanaf de vismarktstraat/Havermarkt. Foto René Schotanus/Pix4Profs © René Schotanus
  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’

In samenwerking met indebuurt Breda