Volledig scherm
PREMIUM
Marianne de Bie (rechts) leidt samen met curator Geert van Eyck in 2016 cultuurminister Jet Bussemaker rond bij BredaPhoto. ,,Het is één van die cultuuruitingen waarmee Breda zichzelf internationaal in de kijker weet te spelen.” © ron magielse / pix4profs

Grote cultuurspelers Breda moeten podium delen met kleinere initiatieven

BREDA - Grote culturele partijen in Breda, zoals de Nieuwe Veste, het Chassé Theater en het Stedelijk Museum moeten tien procent van hun subsidie delen met kleinere culturele initiatieven in de stad.

Dat is één van de punten uit de nieuwe cultuurvisie van Breda. En meteen ook een belangrijke. Eentje die tegemoet komt aan het gemor dat cultuurwethouder Marianne de Bie (D66) opving tijdens verschillende gesprekken met het cultuurveld.

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda