Volledig scherm
Omslagfoto evenement Sub:Merged Facebook © Sub:Merged Facebook The Gathering

Groot technofestival mikt op 100.000 bezoekers op Breepark, maar line-up is nog niet bekend

BREDA - 100.000 bezoekers in totaal. Meerdere podia. Drie dagen gevuld met techno. Platenlabel Sub:Merged wil een groot festival organiseren op 22, 23 en 24 september op Breepark in Breda. Maar gaat dat lukken?

150 dj's zouden er moeten neerstrijken voor het grootse evenement. Op Facebook wordt 'The Gathering' al groots aangekondigd, inclusief filmpjes. Het gaat om een festival van drie dagen. Vrijdag tot en met zondag, 24 uur per dag. Maar een line-up ontbreekt nog. 

Vanwaar de geheimzinnigheid? "Dat doen we expres", zegt Rezwan Kazemi, de business development director bij Sub:Merged. ,,We hopen op 100.000 bezoekers. Niet schrikken, want dat is over drie dagen." Het thema is Love, Peace and Unity, en het festival moet de sfeer gelijken van Woodstock of Love Parade: ,,We proberen een movement te creëren. Er is zoveel aan de hand in de wereld en wij willen laten zien dat het anders kan. Muziek kan mensen bij elkaar brengen." 

Artiesten

Acht podia overdag, 's nachts twee. 150 dj's. ,,Uit de hele wereld", stelt Kazemi. ,,Een mix van godfathers, headliners en stars of tomorrow. Wie het zijn kan ik niet noemen. Ga er maar vanuit dat het topartiesten zijn, in onze ogen. De lat in Nederland ligt hoog, we moeten met goede namen komen."

Bij Breepark wordt vol enthousiasme gereageerd. Kan het nieuwe evenemententerrein het grootse technofestival aan? In de hal, waar deze maand voor het eerst een evenement georganiseerd gaat worden, passen dertienduizend mensen. Op het terrein buiten passen er 50.000. ,,Maar dat is echt de max", stelt Maartje Jansen van Breepark. ,,Het is aan de gemeente om te bepalen of dat veiligheidstechnisch kan of niet." Ook zou er een camping bij moeten komen voor de feestgangers, maar dat hangt ook af van de vergunning.

Lees verder onder de video.

Eerdere plannen

En daar roept het evenement verschillende vragen op. In eerdere plannen zou het evenement plaatsvinden in juli en daarvoor werd een vergunning aangevraagd. De politie gaf echter een negatief advies af, schrijft 3voor12. ,,Vanwege de capaciteit van de politie", aldus Kazemi. 22, 23 en 24 september werden de nieuwe data. Is er al een vergunning? Nee, bevestigt de gemeente. ,,We zijn volop in gesprek", laat woordvoerster Manoek Maas weten. 

De kaartjes zijn ondertussen al in de verkoop. Hoeveel er al zijn verkocht, dat wil Sub:Merged niet kwijt. ,,Het gebeurt vaker dat een organisator al kaartjes verkoopt voordat de vergunning is verleend. Dat risico ligt bij de organisator", aldus de woordvoerster van de gemeente. Kazemi van Sub:Merged zegt dat de organisatie er op tijd bij wilde zijn: ,,Als je op procedures moet wachten voor je een evenement presenteert kan je pas drie weken van te voren beginnen met aankondigen."

En 24 uur draaien, mag dat? ,,Dat is een van de onderdelen van de vergunningaanvraag", aldus Maas. 

Volledig scherm
© Facebook

Wanneer er meer duidelijkheid komt, is nog niet bekend. Maas: ,,Of het een ja of een nee wordt? We zijn goed in gesprek, maar ik kan daar geen termijn aan koppelen. Er zijn allerlei verschillende voorwaarden en condities. Er zit geen deadline op, zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid."

Twijfelende fans

Omdat er nog een hoop onduidelijk is, beginnen  sommige fans te twijfelen. Vooral nadat de website Technomoves een lijst van 109 bekende technodj's publiceerde die volgens de site niet op het festival kunnen draaien.

Jansen heeft er vertrouwen in: "Bij iedere partij kijken we wat voor partij het is die iets bij ons wil organiseren. We hadden bij Sub:Merged een goed gevoel. We denken wat dat betreft dat het goed gaat komen." 

Volledig scherm
© Facebook

Kazemi ziet het festival in september sowieso losbarsten: "We zitten met de gemeente en Breepark om tafel. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. De veiligheid is het belangrijkste: dat zeker stellen vergt wat tijd." De line-up moet nog deze maand bekend worden: ,,Ik snap de reacties van de fans, maar we vragen hen nog even geduld te hebben."

In samenwerking met indebuurt Breda