Volledig scherm
Lisette Spee en Michiel van der Zanden van Electron. © ron magielse / pix4profs

GroenLinks Breda over cultuurkorting: wij snappen er niks van

BREDA - Terwijl de gemeente Breda aan de ene kant tonnen uitgeeft aan het kunstmatige ‘Verhaal van Breda’, wordt aan de andere kant het échte culturele Breda met tienduizenden euro’s gekort. En daar snapt de fractie van GroenLinks helemaal niets van.

Volledig scherm
Electron aan de Belcrumweg. © Palko Peeters

In een brief aan burgemeester en wethouders maken de raadsleden Monica Tecklenburg en Peter Bakker zich druk over een artikel dat eerder in BN DeStem stond: ‘Forse bezuiniging treft Electron/MotMot Gallery in Belcrum’. Daaruit maken ze op dat ‘het college de geldkraan voor verschillende culturele spelers behoorlijk heeft dichtgedraaid’. Zo is de subsidie voor Electron van 85.000 euro naar 20.000 euro in 2019 teruggebracht.

In datzelfde Electron werd tijdens een bijeenkomst door de gemeente hoog opgegeven van het belang van cultuur voor het ‘Verhaal van Breda’. GroenLinks wil om te beginnen weten of Electron inderdaad zo hard is gekort. Verder wil de fractie van het college weten hoe culturele initiatieven als pioniers van gebiedsontwikkeling in de Belcrum kunnen worden beschouwd en bijdragen aan het ‘verhaal’, terwijl ze tegelijkertijd minder geld krijgen van die zelfde gemeente.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen