Volledig scherm
PREMIUM
Ook vorig jaar mochten kinderen vogelhuisjes timmeren tijdens de Doedagen. © Martijn Schraven

Groene Doedagen climax van Boomfeestweek

Deze week staan de bomen in het zonnetje. Zelfs als het regent. Door heel het land waren gisteren al activiteiten in het kader van Boomfeestdag. Duizenden bomen zijn met veel egards, al dan niet in aanwezigheid van wethouders of burgemeesters, aangeplant. In Breda is deze feestdag opgerekt tot een hele boomfeestweek.

De hele week zijn er in Breda activiteiten speciaal voor de basisschooljeugd, toegespitst op de groepen 7, rondom het thema Natuur. De boomfeestweek is een initiatief van de gemeente Breda, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Komend weekend sluiten ze deze week spetterend af met twee Grote Groene Doedagen, waar activiteiten zijn voor álle basisschoolleerlingen. Iedereen is uitgenodigd.

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda