Volledig scherm
PREMIUM
Ook vorig jaar mochten kinderen vogelhuisjes timmeren tijdens de Doedagen. © Martijn Schraven

Groene Doedagen climax van Boomfeestweek

Deze week staan de bomen in het zonnetje. Zelfs als het regent. Door heel het land waren gisteren al activiteiten in het kader van Boomfeestdag. Duizenden bomen zijn met veel egards, al dan niet in aanwezigheid van wethouders of burgemeesters, aangeplant. In Breda is deze feestdag opgerekt tot een hele boomfeestweek.

De hele week zijn er in Breda activiteiten speciaal voor de basisschooljeugd, toegespitst op de groepen 7, rondom het thema Natuur. De boomfeestweek is een initiatief van de gemeente Breda, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Komend weekend sluiten ze deze week spetterend af met twee Grote Groene Doedagen, waar activiteiten zijn voor álle basisschoolleerlingen. Iedereen is uitgenodigd.

  1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
    PREMIUM

    Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

    BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7563 stemmen