Volledig scherm
Woningbouw op de plaats waar nu nog de voormalige politiepost aan de Blauwe Kei staat. © Google Maps

Groen licht voor huizen op plek ex-politiepost Blauwe Kei

BREDA - Het plan om elf woningen te bouwen op de plaats van het voormalige politiebureau aan de Blauwe Kei in Breda krijgt het groene licht van burgemeester en wethouders. Daarmee komt er zelfs een woning meer dan de tien die door projectontwikkelaar Nederlandse Bouw Unie NBU waren gepland.

De NBU wil het politiebureau slopen en daar ruime woningen voor in de plaats bouwen, die speciaal bestemd zijn voor ‘samengestelde gezinnen’. Dat is een doelgroep die op dit moment ook om woningen zit te springen.

Ruimte voor meer

Het oorspronkelijke plan is na overleg met ambtenaren van de gemeente Breda aangepast. Dat betekent dat de woningen iets naar voren zijn geschoven. Daardoor komt er aan de achterkant van het drie bouwlagen tellende project, aan het Noutenhof, ruimte voor nog meer woningbouw in de toekomst.

Verder worden de huizen iets kleiner dan gepland. Dat heeft als voordeel dat er een elfde woning gebouwd kan worden. Parkeren is geen probleem, voorspelt het college. De NBU mag ‘reststroken’ van de gemeente kopen, waardoor extra ruimte beschikbaar komt voor onder meer het stallen van auto’s. Burgemeester en wethouders vinden het allemaal prima, maar vinden wel dat de NBU op korte termijn een informatieavond moet houden.

In samenwerking met indebuurt Breda