Volledig scherm
PREMIUM
De Botanist in Breda is een voorbeeld van horecazaak waar mensen zowel komen om even te borrelen als voor een compleet diner. © Pix4Profs / Johan Wouters

Grens tussen café en restaurant vervaagt

BREDA - Minder cafés, meer restaurants. Die trend is als jaren gaande in de horeca. Maar die verschuiving is betrekkelijk want er zijn steeds meer zaken waar zowel gegeten als gedronken kan worden, zoals bij De Botanist in Breda en de De Watertoren in Steenbergen.   

In 2012 waren er in Noord-Brabant nog 1300 cafés. Nu, acht jaar later, zijn er daar nog 1100 van over. Daar staat tegenover dat er ruim duizend eetgelegenheden - van snackbars tot toprestaurants - bijkwamen in de provincie. 

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda