Breda, foto: Joris Knapen | Pix4Profs. 

De Bredase burgemeester Paul Depla begin dit jaar in de Grote Kerk waar de Nederlandse etappes van de Vuelta 2020 werden gepresenteerd. 


Paul Delpa
Volledig scherm
Breda, foto: Joris Knapen | Pix4Profs. De Bredase burgemeester Paul Depla begin dit jaar in de Grote Kerk waar de Nederlandse etappes van de Vuelta 2020 werden gepresenteerd. Paul Delpa © Pix4Profs / Joris Knapen

Gratis cursus Spaans voor Bredanaars die cityhost willen zijn bij Vuelta

videoBREDA - Bredanaars die zich volgend jaar in willen zetten als cityhost bij het wielerevenement Vuelta kunnen een gratis cursus Spaans volgen.

In 2020 begint de Vuelta (Ronde van Spanje) in Nederland. Er is dan op zondag 16 augustus ook een etappe met een start en finish in Breda. De stad verwacht dat weekend veel (internationale) wielerliefhebbers op bezoek te krijgen, onder wie veel Spaanse en Spaans sprekende gasten.

Breda wil de Spaanstalige gasten graag in hun eigen taal welkom heten. De citymarketing-organisatie is daarom op zoek naar ‘gastvrije en enthousiaste Bredanaars’ die dat willen doen. Ze kunnen daartoe een gratis beginners- of gevorderden cursus Spaans volgen van negen lessen op donderdagavonden van 13 februari tot en met 16 april 2020. De cursus wordt gegeven bij BUAS (de voormalige NHTV). Tevens krijgen ze een gastvrijheidstraining

Als tegenprestatie wordt verwacht dat ze álle lessen bijwonen en dat ze in het weekeinde van 15 en 16 augustus in elk geval één dag als cityhost op willen treden. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn en ‘perfecte sociale vaardigheden’ hebben. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Bredase VVV

Bekijk hier de route die het peloton door West-Brabant zal afleggen

In samenwerking met indebuurt Breda