Volledig scherm
Grietje Braaksma in het Grand Theatre. © Ron Magielse / het fotoburo

Grand Theatre Boekhandel en Lunchroom sluit met ingang van 1 maart

BREDA – Na exact drie jaar sluit Grand Theatre Boekhandel en Lunchroom aan het Van Coothplein in Breda de deuren. Dat bevestigen vestigingsmanager Grietje Braaksma en winkeleigenaar Eddie van der Beek.

Braaksma en de overige personeelsleden ontvingen woensdagmorgen dat bericht van eigenaar Eddie van der Beek. Naast Braaksma heeft de zaak één medewerkster in vaste dienst en zes met een flexcontract.

Met Grand Theatre verliest Breda meer dan een boekhandel. Braaksma organiseerde de afgelopen jaren tal van andere evenementen in de voormalige bioscoop: lezingen, interviews, dansavonden, proeverijen en filmvoorstellingen. “We blijven tot het laatste moment onze uiterste best doen”, aldus Braaksma. “Zo hebben we voor de Bredase cultuurnacht op 26 januari een prachtig programma. Dat gaat gewoon door.”

Ze betreurt het ten zeerste dat de zaak sluit. “Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor de stad Breda is het een verlies.”

Wat er met het pand, eigendom van ondernemer Aad Ouborg, gaat gebeuren, is nog niet bekend. 

Donderdag volgt een gesprek tussen Van der Beek en Ouborg. Tot die tijd worden er geen nadere mededelingen gedaan over de aangekondigde sluiting. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5332 stemmen