Volledig scherm

Granaat en vuurwerk aangetroffen in auto Esserstraat in Breda, bewoners mogen terug

BREDA - In de auto van de 49-jarige man, Janie H., die door de politie is aangehouden in de Esserstraat in Breda zijn een granaat en vuurwerk aangetroffen. Dat heeft de politie laten weten.

De aangetroffen explosieven werden door middel van een robot van de Explosieven Opruimings Dienst uit het voertuig gehaald. Ze zullen worden nog door het NFI worden onderzocht. Daarna worden de explosieven op een nog onbekende plek tot ontploffing gebracht.

Bewoners die hun huis uit moesten konden rond vijf uur terug naar hun woning.

Volgens een politiewoordvoerder dreigde de man rond 12.00 uur zichzelf iets aan te doen. H. is in 'alle rust'bij de auto aangehouden en wordt op het politiebureau aan de Mijkenbroek verhoord.

Zakelijk conflict
Een zakelijk conflict zou ten grondslag liggen aan de bomdreiging. De Esserstraat werd uit voorzorg ontruimd en er werden zwarte hekken geplaatst. Ook de kruising van de Esserstraat en Haagweg was uit voorzorg afgezet. Later werd ook de Nieuwe Heilaarstraat afgesloten. Bij het voorval werd ook een politiehelikopter ingezet. Agenten doorzochten met een speurhond nog de woning van de verdachte. Het is niet duidelijk of er iets is gevonden.

Ontruiming
Ook de huisartsenpost werd korte tijd ontruimd. Patiënten konden nog wel telefonisch terecht voor consult.

Bewoners van de Esserstraat werden opgevangen in restaurant Don Qui-John op de Haagse Markt.

Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRiCmedia
Volledig scherm
Esserstraat © Nicole Roelands
Volledig scherm
Foto Perry Roovers / MaRicMedia © Foto Perry Roovers / MaRicMedia
Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRiCmedia
Volledig scherm
© Perry Roovers/MaRiCmedia

In samenwerking met indebuurt Breda