Volledig scherm
Voor een bijzonder project in 2013 zocht beeldend kunstenares Mieke van Zundert zoveel mogelijk 'Miekes’ bij elkaar © PETER VAN TRIJEN

Gouden K voor kunstenares Mieke van Zundert

ZUNDERT - De Zundertse kunstenares Mieke van Zundert krijgt zaterdag tijdens de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein de Gouden K opgespeld. Dat is een onderscheiding van de stichting Nationale Kunstweek voor personen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de beeldende kunst en/of voor beeldend kunstenaars. 

Er worden jaarlijks landelijk slechts tien Gouden K’s uitgedeeld aan personen die door een gemeente worden voorgedragen. Dit jaar stuurden veertig gemeenten een mogelijke kandidaat in. De gemeente Zundert droeg beeldend kunstenares Mieke van Zundert aan. En met succes. Vanwege haar tomeloze inzet voor de kunst in het Zundertse (en omgeving) is zij één van de tien die de eervolle speld krijgt uitgereikt. 

Felicitatie

Cultuurwethouder Twan Zopfi van Zundert, bezoekt de gelauwerde kunstenares zondag in haar eigen atelier om haar nog eens extra te feliciteren met haar prijs. 

De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein zijn het begin van de Nationale Kunstweek die tot en met volgend weekend duren en waarbij op verschillende manieren en op uiteenlopende plaatsen extra aandacht wordt besteed aan beeldende kunst(enaars). 

In samenwerking met indebuurt Breda