Volledig scherm
Kees de Roover aan slag met op de achtergrond Jolanda Mallens en Harrie Bongartz tijdens het golfkampioenschap bij Princenbosch. foto Johan Wouters/het fotoburo

Golfclub Princenbosch haalt geld op voor Jeugdsportfonds Breda

MOLENSCHOT/BREDA - Golfclub Princenbosch uit Molenschot heeft een cheque van 10.000 euro uitgereikt aan Jeugdsportfonds Breda. Dit gebeurde afgelopen zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de golfclub.

Vorig jaar bestond de vereniging 25 jaar. Princenbosch wilde ook in de toekomst maatschappelijk betrokken blijven dus werd er een goed doel uitgekozen om te steunen. De keuze viel op Jeugdsportfonds Breda. Dat is een organisatie die kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging, toch sportkansen geeft.

Heel het jaar zijn er bij de golfclub evenementen georganiseerd en andere activiteiten ontplooid om geld op te halen voor het goede doel. Zo heeft vrijwel ieder lid op een of andere manier een bijdrage geleverd aan het bedrag. Uiteindelijk heeft een individueel lid geld bijgelegd zodat de cheque 10.000 euro telde.

Met dit geld kunnen veertig kinderen die in armoede leven een jaar lang sporten. Ook mogen vier kinderen van april tot en met augustus kennismaken met de sport bij Golfclub Princenbosch.

In samenwerking met indebuurt Breda