Volledig scherm
Auto inbraak © Dreamstime

Golf aan autoinbraken in West-Brabant

Diverse politieteams in de regio Midden- en West-Brabant melden via Facebook een opvallend groot aantal auto-inbraken. Waarschuwingen komen onder meer van de teams Bergen op Zoom, Dongemond, Breda (Weerijs) en Oosterhout (Dommelbergen en Strijen).

"De laatste tijd is er in verschillende voertuigen in zowel Bergen op Zoom en Halsteren ingebroken", staat op de Facebookpagina van het politieteam Bergen op Zoom. In Halsteren is in samenwerking met het Buurtpreventieteam gesurveilleerd in de wijk, waarbij de aandacht uitging naar niet afgesloten auto's waarbij mogelijk waardevolle goederen in het zicht lagen. "De tip 'auto op slot, buit eruit' blijft nog steeds van kracht", zegt dit team.

Kinderslot
Ook de politie van het team Dongemond (werkgebied onder meer Oosterhout, Geertruidenberg, Werkendam en Drimmelen) meldt op Facebook dat er 'nog steeds veel ingebroken wordt in personenauto's'. "Een veel voorkomende wijze is dat het kleine raampje van één van de achterdeuren wordt ingeslagen. Het alarm gaat daardoor niet af!!!', tipt de politie. "Vervolgens kan de inbreker zijn arm door het gat steken en de deur via de binnenzijde openen." De politie vraagt burgers dan ook om de achterdeuren op het kinderslot te doen.

Golf
In Oosterhout is, zoals eerder gemeld, sprake van en golf aan auto-inbraken. Met name gebeurt dat in de wijken Strijen en Dommelbergen. Wijkagente Sandra Seghers meldde vorige week dat de teller (sinds begin dit jaar) op dat moment al op 44 inbraken in auto's stond. Dit team merkt op dat de aandacht van de dieven niet alleen uitgaat naar airbags en navigatiesystemen, maar ook naar waardevolle spullen die eigenaars in hun auto laten liggen. Vol in het zicht soms. Wijkagenten hebben daarom met hulp van bewoners geflyerd in de wijken met het verzoek verdachte situaties te melden.

Forse stijging
"Wij zien de afgelopen weken een een forse stijging in het aantal auto-inbraken in de wijken Kesteren en Muizenberg in de Haagse Beemden", was het bericht dat het team Weerijs (Breda) eind vorige maand via social media verspreidde. "Tijdens de nachtelijke uren wordt van willekeurige auto's de ruit ingeslagen en worden navigatiesystemen en andere losse goederen weggenomen. Buurtpreventie is verzocht om extra toezicht te houden, maar wij willen zeker ook een beroep doen op uw oren en ogen", luidt het verzoek aan bewoners. "Alleen samen kunnen wij onze heterdaadkracht vergroten."

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda