Volledig scherm
Domien Verschuuren: 'De sfeer was geweldig'. © Foto: Ramon Mangold

'Goed gevoel is onbetaalbaar'

De benefietactie Serious Request van 3FM mag Breda dan ruim zeven ton hebben gekost, volgens burgemeester Paul Depla is dat bedrag zeer goed besteed. ,,Door de actie is 8,7 miljoen euro opgehaald, waardoor 2,2 miljoen kinderen antibiotica kunnen krijgen.''

Aanvankelijk had Breda rond de drie ton begroot voor het evenement. Mede door de hoge beveiligingskosten zijn de kosten meer dan verdubbeld. Of Breda dat bedrag uiteindelijk 'terugverdient', omdat er extra bezoekers naar Breda komen, vindt Depla minder relevant.

,,Het zou wel erg cynisch zijn als je meedoet aan een goed doel om er zelf beter van te worden. Natuurlijk draagt dit bij aan de uitstraling van de stad. Maar zeker zo belangrijk vind ik de dynamiek, het goede gevoel en de saamhorigheid die in de stad heersten. Dat is onbetaalbaar.', zegt Depla.

Eindfeest

Serious Request liep zaterdagavond af met een groot eindfeest op het Chasséveld nadat dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis op de Grote Markt hadden verlaten.

Het voorlopige eindbedrag dat is opgehaald bedraagt 8.7 miljoen euro. Het geld is bestemd voor de genezing van kinderen met longontsteking in de Derde Wereld. Het bedrag werd flink opgestuwd door de opbrengst van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn van 6 jaar. Zijn initiatief had zaterdagavond ruim 2,5 miljoen opgeleverd.

Enthousiast

Het bedrag valt hoger uit dan vorig jaar. Toen de dj's uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen, werd een opbrengst van 7,5 miljoen bekendgemaakt. Uiteindelijk bleek, nadat alle donaties waren geteld, dat er in totaal ruim 8,4 miljoen euro bijeengebracht. Hoeveel hoger het bedrag van dit jaar wordt, blijkt in het komende jaar.

De 3FM-dj's toonden zich na afloop erg enthousiast over hun weekje Breda.

Domien Verschuuren: ,,Breda is echt een fantastische stad. Heel de week hing er een geweldige sfeer. Iedereen was in touw voor zijn of haar actie of stond op het de Grote Markt te zingen. Ik heb ontzettend genoten van de overweldigende reacties die we kregen.''

Frank van der Lende: ,,Wat een geweldige week hebben we in deze stad gehad. De gezelligheid van Breda was precies wat ik verwachte toen ik hoorde dat we naar deze prachtige Brabantse stad gingen. Hier hangt altijd sfeer, maar deze week was het echt de place to be.''

Stad en streek 9

In samenwerking met indebuurt Breda