Volledig scherm
Luuk van den Berg en Max van Ommen. © Lieke Gerards

Glibberige sponsorloop in Breda levert 1.600 euro op voor Ghana

BREDA - Afgelopen vrijdag liepen Luuk van den Berg uit Bavel en Max van Ommen uit Terheijden nog mee tijdens de Decathlon FunRun, inmiddels zijn de twee heren vertrokken naar Ghana. De twee jonge mannen gaan daar een foundation opzetten om de lokale bevolking meer aan het sporten te krijgen.

De FunRun organiseerden ze samen om geld in te zamelen voor hun foundation. "In totaal renden er 255 mee. Het was nog even spannend, door het weer was het nogal glad, maar alles is goed gekomen. Iedereen heeft de kou getrotseerd en vijf kilometer gelopen in het donker", vertelt Van den Berg.

Deelname aan het hardloopevenement was gratis, lopers mochten vrijwillig een bijdrage leveren of zich laten sponsoren. "We hebben in totaal 1667,30 euro opgehaald voor sportfoundation Ghana."

De foundation huisvest in Accra, de hoofdstad van Ghana. Doel van de sitchting is om inwoners meer te laten bewegen door het organiseren van sportevents samen met de lokale bevolking. Op deze manier krijgen zij de kans om zich via sport verder te ontwikkelen en ook ervaren ze meer verschillende sporten.

De sportievelingen blijven tot 18 april in het Afrikaanse land. Doneren kan nog steeds via NL78RABO3285771704 t.a.v. Sportfoundation Ghana.

In samenwerking met indebuurt Breda