Volledig scherm
Het logo van Serious Request. © 3FM

Glazen Huis in 2016 weer naar Breda

BREDA - Na zes jaar komt 3FM Serious Request weer terug naar Noord-Brabant! Het Glazen Huis komt in 2016 weer op de Grote Markt in Breda. Dit werd woensdagmiddag bekendgemaakt op 3FM.

Het Huis is elk jaar het verzamelpunt van de inzamelactie van 3FM Serious Request.


Breda was in 2008 de derde stad die de doorzichtige mobiele studio van 3FM mocht ontvangen. Na drie edities vanuit Utrecht, streek het mediacircus in 2007 neer in Den Haag en trok daarna elk jaar naar een andere stad.
Vanuit Breda werd zeven jaar geleden ruim 5,6 miljoen euro ingezameld voor hulp aan vluchtelingen. Dj's Giel Beelen (toen zijn vierde keer), Coen Swijnenberg (eerste keer) en Paul Rabbering (eerste keer) zaten toen een week lang zonder eten in de glazen studio om non-stop radio te maken.

Eind dit jaar vindt de twaalfde editie van Serious Request plaats in Heerlen.

Het laatste Glazen Huis stond in Haarlem. Daar werd een recordbedrag van bijna 12,4 miljoen euro ingezameld voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Het goede doel van volgend jaar is nog niet bekend.

Volledig scherm
Een enorme drukte op de Grote Markt in Breda in 2008. Iedereen wil nog een glimp opvangen van de drie dj's die Breda zes dagen op z'n kop hebben gezet. © Archieffoto BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda