Volledig scherm
© MaRic Media / Perry Roovers

GHB-gebruiker rijdt al slingerend door Breda, botst bijna tegen auto's en verliest bewustzijn

BREDA - De man die zaterdagavond onder invloed van GHB door Breda reed, is een 34-jarige man uit Den Bosch. Hij is om 19.20 uur aangehouden op de Tramsingel. 

Een mede-weggebruiker zag de man in de buurt van het NAC-stadion rijden. Hij maakte ongecontroleerde bewegingen achter het stuur en reed verschillende keren door rood. Onderweg botste hij bijna tegen verschillende auto's en zou hij bijna een kind hebben geraakt. 

De getuige besloot achter de man te blijven rijden totdat de man op de Tramsingel zijn bewustzijn verloor. Meerdere agenten zagen het gebeuren en gingen erop af. Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was, verleende assistentie door boven het incident te blijven vliegen. Er is ook een ambulance opgeroepen, omdat er een vermoeden was dat de man onder invloed was van GHB. 

Geen rijbewijs

Bij de aanhouding verzette de man zich flink. Hij schold agenten uit en probeerde naar hen te spugen. Hierdoor waren er meer agenten nodig om hem aan te houden. 

Daarna is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij onderweg nog steeds agenten en het ambulancepersoneel de huid vol schold. 

Na controle in het ziekenhuis is de man vastgezet. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en er is bloed afgenomen om te zien of hij onder invloed was. 

In samenwerking met indebuurt Breda