Gezocht: helpen handen bij het Glazen Huis

Met nog krap drie weken voor de aftrap, is het Rode Kruis nog naarstig op zoek naar vrijwilligers voor de actieweek van 3FM Serious Request. Het gaat om ruim 700 mensen voor verschillende functies, die in de week van 18 tot en met 24 december een gaatje vrij hebben. 

Zo is er bemanning nodig voor het call center dat 24 uur per dag open is. Of mensen die bij de brievenbus van het Glazen Huis de donateurs begeleiden. En, ook niet onbelangrijk, een ontvangstcomité dat als aanspreekpunt fungeert voor de bezoekers op de Grote Markt. ,,Daa4 ontstaat vaak al snel een rij van drie uur, met mensen die willen doneren'', weet Renske Meijer, vrijwilligerscoördinator bij het Rode Kruis, uit ervaring. ,,Al die vertakkingen moet je als vrijwilliger van het ontvangstcomité in goede banen leiden.''

Maar is het niet kort dag, om nu nog te werven? ,,Nee, nee, nu leeft het. Mensen kunnen zich tot 6 december aanmelden, daarna draaien we een schema in elkaar.'' Een strenge selectie is er niet. Je moet 21 jaar of ouder zijn en minimaal twee diensten kunnen draaien. ,,Voor de continuïteit. De ene dienst duurt vier uur, de ander vijf of zes. Wie in de kou bij de brievenbus staat, halen we weer wat eerder daar weg. We zorgen in ieder geval goed voor je'', lacht Meijer.

Eerder dit jaar wierf de Baronie-afdeling van het Rode Kruis vrijwilligers voor EHBO tijdens de actieweek. Die vacatures zijn opgevuld.

Aanmelden kan via:

rodekruis.nl/actieweekvrijwilligers

In samenwerking met indebuurt Breda