Volledig scherm
© Facebook

Gezicht vol blauwe plekken en hersenschudding: wat is er met Dennis gebeurd? ‘Ik weet niets meer’

BREDA - Het gezicht van Dennis is bont en blauw. Zijn knie is geschaafd. Zijn geheugen is weg. Wat is er die zaterdagnacht in Breda toch in hemelsnaam met hem gebeurd? Rucphenaar Dennis van Dijk (23) en zijn vriendin staan voor een groot raadsel en doen een emotionele oproep.

“Het is heel eng dat Dennis zelf niets meer weet. Het gaat niet zo goed met hem”, vertelt zijn vriendin Janey Buijk (21) tegen BN DeStem.

Zelf is Dennis niet in staat om zijn verhaal te doen. Door een flinke hersenschudding kan hij niet of nauwelijks bezoek ontvangen. “Hij heeft heel veel pijn en is erg duizelig”, zegt Janey. “Hij herinnert zich niets vanaf het laatste contact met mij, tot het moment dat de ambulancebroeder hem aansprak.”

Ieder spoor ontbreekt
Dennis is zaterdagavond gezellig op stap met vrienden in Breda. Hij gaat uit eten en drinkt naderhand een paar pilsjes in kroeg. Op een gegeven moment vindt Dennis het mooi geweest: hij belt rond één uur zijn vriendin op dat hij opgehaald kan worden.

Onderweg krijgt Janey een telefoontje. Een onbekende jongen laat via Dennis zijn telefoon weten dat het niet goed gaat met Dennis. Niet veel later komt Janey aan op de afgesproken plek. Van Dennis ontbreekt ieder spoor.

Bewusteloos
Ongeveer een uur later krijgt Janey bericht: Dennis is bewusteloos en gewond gevonden op de parkeerplaats van het appartementencomplex aan de Adriaan van Bergenstraat, een wijk tegenover de loempiakraam.

Zijn portemonnee en telefoon zijn weg. Dit duidt erop dat Dennis door iemand is toegetakeld en vervolgens is beroofd. “Er zijn ook verschillende pogingen tot pinnen gedaan met zijn bankpas”, weet Janey. “Maar het blijft gissen. Ieder ander scenario sluiten we niet uit.”

'Hij weet helemaal niets meer'
In het ziekenhuis blijkt dat Dennis een flinke hersenschudding heeft overgehouden. “Hierdoor weet hij helemaal niets meer. Wij zijn op zoek naar omstanders die de ambulance gebeld hebben en naar de jongen die Dennis gebeld heeft.”

Door Dennis is inmiddels aangifte gedaan van mishandeling en beroving. “De politie is hier geweest, omdat Dennis zelf niet in staat is om naar het bureau te gaan. De politie hoopt op getuigen om het ontbrekende uur in te kunnen vullen.”

Op Facebook is de oproep van Dennis en Janey al meer dan 1600 keer gedeeld. Honderden mensen hebben een reactie achtergelaten.

De politie kwam vanmiddag met een reactie.

In samenwerking met indebuurt Breda