Op oudejaarsavond was het onrustig in de Bredase wijk Geeren-Noord in Hoge Vucht. Aan de Wensel Coberghstraat werd onder andere een beveiligingscamera van de gemeente gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op oudejaarsavond was het onrustig in de Bredase wijk Geeren-Noord in Hoge Vucht. Aan de Wensel Coberghstraat werd onder andere een beveiligingscamera van de gemeente gesloopt. © Pix4Profs / Johan Wouters

Geweld jaarwisseling in Breda: onderzoek rechercheteam gaat door

BREDA - De gewelddadige jaarwisseling in de wijk Hoge Vucht in Breda heeft tot op heden niet geleid tot aanhoudingen, op vier mannen na die zich in nieuwjaarsnacht niet konden legitimeren maar vrij snel erna weer zijn vrijgelaten. Acht agenten en drie ME’ers hebben aangifte gedaan van bedreiging en poging tot zware mishandeling, meldt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. 

Direct na de ernstige ongeregeldheden is een rechercheteam geformeerd: ,,We zijn nog volop met het onderzoek bezig. Daarbij worden ook camerabeelden uitgeplozen. Er zit een aantal dingen in de pijplijn, meer kan ik daar niet over zeggen. We laten ons niet in de kaart kijken.” Van Hooijdonk verwacht na de carnaval met een ‘update’ te kunnen komen. 

In samenwerking met indebuurt Breda