Getuige steekpartij Breda: 'Hij stak haar wel een keer of twintig'

Bij een steekpartij in de Klaverweide in Breda is woensdagavond een vrouw om het leven gekomen. Een 42-jarige verdachte uit Breda is ter plaatse opgepakt. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de steekpartij. De politie kan daar nog geen informatie over geven.

Een buurtbewoner is getuige geweest van de steekpartij. Hij woont in een flatwoning in de wijk Doornbos-Linie en hoorde rond half zeven gegil. ,,Toen ik naar buiten keek, zag ik een vrouw uit een auto stappen. Meteen daarna kwam er een man uit dezelfde auto. Die begon haar onmiddellijk met een mes te steken.” 

Volgens de omwonende stak de man 'wel een keer of twintig'. ,,In haar rug, haar armen, overal. Zelfs toen zij op de grond lag, bleef hij steken. Op een gegeven moment legde hij de jas van de vrouw over haar heen”, aldus de buurtbewoner die danig is geschrokken van hetgeen hij getuige is geweest.  

Hulpdiensten

Na zijn daad ging de man volgens de ooggetuige tegen zijn auto staan. ,,Het leek alsof hij stond te wachten.” Agenten waren snel ter plekke. ,,Toen de politie aan kwam, is hij uit zichzelf op de grond gaan liggen en kreeg hij handboeien om.” 

Hulpdiensten rukten uit met verschillende ambulances. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De Klaverweide werd afgezet, net als aanpalende straten. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor naar het cellencomplex gebracht. 

Aan het slachtoffer werd onmiddellijk eerste hulp verleend, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Daar overleed ze enkele uren later.

Volledig scherm
Een traumahelikopter stijgt op in de Klaverweide in Breda, waar woensdagavond een steekpartij heeft plaatsgevonden. Bij het incident is een vrouw ernstig gewond geraakt. © Gerlach Hochstenbach
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda