Volledig scherm
Waterleiding gesprongen in De la Reijweg in Breda. © Still uit video Facebook

Gesprongen waterleiding zorgt voor waterballet in Breda

BREDA - Tijdens wegwerkzaamheden aan de De la Reijweg nabij de Nassau Scholengemeenschap in Breda is zaterdagmiddag een brandkraan geraakt. Het gevolg was een tien meter hoge waterfontein, die de aanliggende straten onder water zette. Brabant Water verwacht dat de breuk begin van de avond is gerepareerd.

Woordvoerster Femke Verleg van Brabant Water vertelt dat de watertoevoer van de leiding op de hoek De la Reijweg met de Claudius Prinsenlaan vrij snel kon worden afgesloten. ,,Vervolgens wordt het gat leeggepompt. Eerder kunnen ze er niet bij. Voor zover bekend zijn er geen huishoudens getroffen. Maar het ziet er altijd wel spectaculair uit.'' 

Verkeer had er geen last van, omdat de weg vanwege de werkzaamheden al afgesloten was. De Bredase oud-wethouder Selçuk Akinci kwam er toevallig langs en plaatste bijstaand filmpje op Facebook..

  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.

In samenwerking met indebuurt Breda