De verlaten bibliotheek Breda (Nieuwe Veste) aan de Molenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De verlaten bibliotheek Breda (Nieuwe Veste) aan de Molenstraat. © Nieuwe Veste

Gesloten bibliotheken zitten niet stil

BREDA/OOSTERHOUT - Nu we met z’n allen noodgedwongen thuis zitten, wordt er meer gelezen. Maar waar haal je de boeken vandaan, nu ook de bibliotheken gesloten zijn? En wat als je niet met de digitale mogelijkheden overweg kan?

Ook al zijn de bibliotheken in ieder geval tot en met 28 april gesloten, de medewerkers zitten niet stil. Er zijn tal van initiatieven om de leeshonger van de klanten toch te stillen. In Etten-Leur worden gratis tijdschriften verschaft, in Prinsenbeek is er een bezorgservice (zie kader). Hoe gaan Nieuwe Veste in Breda en Theek5 in onder meer Oosterhout om met de huidige situatie?

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.

In samenwerking met indebuurt Breda