Volledig scherm
Ward van der Schoot (18) uit Breda haalde zes tienen, maar gaat natuurkunde nog herkansen © Cobine van der Louw

Geslaagde Ward (18) uit Breda haalde zes tienen, maar gaat nog voor de zevende

BREDA - Geslaagden van Stedelijk Gymnasium Nassausingel 7 Breda komen opgelucht en emotioneel hun school binnen. 83% geslaagd, 81 van de 98 leerlingen in totaal. Twaalf herkansingen. Vijf echt gezakten. Conrector Bertie Moons is tevreden: "Mooi resultaat. Vorig jaar beter. Maar we hopen dat het totaal boven de 90 uit te komen"

Eén van de geslaagden is de 18-jarige Ward van der Schoot uit Breda. Hij haalde maar liefst 6 tienen op zijn eindlijst. ''Ik wist het niet van al die tienen. Ik hoor het echt nu pas'', vertelt hij.

Toch is hij nog niet klaar. ''Ik wil natuurkunde nog herkansen. Daar sta ik een negen voor en voor mijn vervolgstudie (wiskunde in Engeland) is een 10 zo mooi. Ik ben al geslaagd en heb dus niks te verliezen.''

''Ik heb straks thuis eerst een borrel met familie en vrienden. Daarna ga ik door naar Rik. Daar gaat bijna iedereen heen. Vanavond dus een groot feest met z'n allen."

Die Rik is Rik van Mierlo (17) uit Dorst. Ook vandaag geslaagd. Op de vraag aan de leerlingen hoe ze het gaan vieren: ''ik ga naar Rik z'n feest vanavond.'' Hij zorgt naar eigen zeggen voor een feesttent, muziek en een gevulde koelkast.

Volledig scherm
Rik van Mierlo (17) uit Dorst geeft vanavond een groot feest. © Cobine van der Louw

  1. Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’
    VIJF VRAGEN OVER 'BUD'

    Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’

    Bezoekers aan het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev in Breda kunnen er niet omheen: ‘The King of Beers’, zoals Bud in de VS wordt geprofileerd, is breed afgebeeld op de balie bij de entree. Ook elders in het gebouw is Bud (ook wel Budweiser in Amerika) minstens zo prominent aanwezig als Jupiler, Hertog Jan en Leffe, merken waarmee het Belgisch-Braziliaanse concern in Nederland vooral bekend is.

In samenwerking met indebuurt Breda