Volledig scherm
In totaal werden 565 planten gevonden © anp

Geripte hennepkwekerij Teteringen: auto vol hennep, 2 aanhoudingen en 3 auto's in beslag genomen

TETERINGEN – Een melding van een verdachte situatie op de Lage Stee leidde in de nacht van maandag op dinsdag tot aanhoudingen. Bij een van de verdachten werd hennep aangetroffen die kort ervoor uit een woning was geript.

De melder van de verdachte situatie zag rond 03.45 uur meerdere personen met grote zakken uit de bosjes komen. Dit vertrouwde hij niet en belde de meldkamer. Terwijl de agenten naar de Lage Stee reden, zagen zij een auto wegrijden richting de Oosterhoutseweg.

Agenten gaven de bestuurder een stop-teken. Tijdens de controle troffen agenten in het voertuig zakken met hennep aan. Een 34-jarige Bulgaar werd aangehouden.

Inzet politiehond en helikopter

Een helikopter en een hondengeleider zochten in de omgeving mee naar verdachten. De hondengeleider trof met zijn hond op het Haenenveld een tweede verdachte aan in een auto. Deze 30-jarige Bulgaarse bleek in het bezit te zijn van een ‘jammer’. Dit is een verboden apparaat wat gebruikt kan worden om GPS en/of GSM signalen te storen. Ook zij werd aangehouden.

Inbraak in woning

In de Lage Stee trof de politie een woning aan waar was ingebroken. Bij controle van de woning vonden ze een kweekruimte. De hennepplanten waren geknipt en weggehaald. Alle sporen wijzen erop dat de kwekerij geript is. 

De bewoner van de woning meldde zich dinsdagmorgen op het politiebureau. Hier werd hij gelijk aangehouden. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Auto's

Naast de auto’s waarin de verdachten werden aangetroffen, blafte de hond ook bij een ander voertuig. Deze bleek niet afgesloten en de motor was warm. Omdat het vermoeden bestaat dat ook dit voertuig met het incident te maken heeft, is ook deze in beslag genomen.

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.

In samenwerking met indebuurt Breda