Geraniums dreigen voor rolstoelers en gehandicapten als Rolerisuit buschauffeurs moet gaan betalen

videoBREDA - De stichting Rolerisuit wordt ernstig in haar voortbestaan bedreigd. De kans bestaat dat het Gerechtshof in Den Bosch besluit dat de Bredase organisatie zijn vrijwilligers voortaan moet uitbetalen alsof ze in loondienst zijn. Zo’n uitspraak betekent de nekslag voor de stichting, die uitstapjes verzorgt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en het niet breed hebben.

Quote

De chauffeurs krijgen een vergoeding voor een kopje koffie. Meer willen ze ook niet.

Joop Jansen, Voorzitter Rolerisuit

Sinds 1987 vervoert Rolerisuit mensen uit West-Brabant die door een ziekte of een handicap de deur niet uit kunnen. Met drie speciaal voor rolstoelers ingerichte bussen kunnen elk jaar duizenden mensen een dagtochtje maken.

 1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
  PREMIUM

  Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

  BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".
 1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
  Geef uw mening

  Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

  Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

In samenwerking met indebuurt Breda