Volledig scherm
© ANP

Gemeente: 'Satudarah-president Marco Roos niet betrokken bij bokstoernooi Breda'

BREDA - De president van een afdeling van motorclub Satudarah, Marco Roos, is niet betrokken bij de organisatie van het bokstoernooi vanavond in Breda. Dat laat de woordvoerder van de gemeente Breda weten na vragen van BN DeStem.

,,Vanavond worden in de Bredase Ring de finales gehouden van de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2017. Die zijn georganiseerd door de Nederlandse Boksbond", aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Roos was alleen betrokken bij de organisatie van het gala dat rond het toernooi in Nuland was opgezet. En dat gala is eruit gehaald. Het gaat nu dus alleen om het reguliere bokstoernooi."

De wedstrijden zouden vanavond eerst in Nuland worden gehouden. In Nuland was er echter een boksgala aan het bokstoernooi vastgeplakt. Na de reguliere bokspartijen stond er in Nuland als onderdeel van het gala bijvoorbeeld nog een 'spectaculaire profpartij' op het programma met Henri van Opstal. Bij de organisatie van dit gala was Marco Roos van Satudarah betrokken. Voor de gemeente Den Bosch was dat de reden om het evenement af te gelasten, omdat tijdens het evenement ‘een vermenging plaatsvindt tussen onder- en bovenwereld’, zo schrijft burgemeester Rombouts in een brief aan Roos.

In samenwerking met indebuurt Breda