Volledig scherm
Oude Vest Simone Speel © Simone Spee

Gemeente pakt ‘gevaarlijke’
kruising Oude Vest aan

BREDA - De kruising Oude Vest met de Keizerstraat in Breda wordt veiliger gemaakt voor overstekende fietsers. De gemeente pakt de signalen op van de Fietsersbond, dat de kruising ‘levensgevaarlijk’ is. De aanpassing aan het drukke verkeerspunt kan ieder moment beginnen.

Voorzitter Otto Knitel van de fietsersbond waarschuwt al enige tijd voor ‘levensgevaarlijke’ omstandigheden. Voor de fietsers die vanaf de Oude Vest oversteken naar de Keizerstraat toe, en andersom, is sprake van een zeer onoverzichtelijke situatie. Het is goed opletten geblazen op het kruispunt, waar ook de stadsbussen van en naar de Karnemelkstraat toe op rijden. 

Overzichtelijker

Wethouder Boaz Adank (VVD) laat via woordvoering weten tegemoet te komen aan de bezwaren. Er worden een paar maatregelen genomen die de kruising overzichtelijker moeten maken. Zo komen er twee vluchtheuvels om de loop van de route duidelijker te maken en de snelheid uit het verkeer te halen. 

Onnodige belijning wordt weggehaald. Vanaf de Oude Vest komt een opstelpunt voor de fietsers, met markering. Ook ter hoogte van de Molenstraat wordt het oversteken overzichtelijker gemaakt, met extra verlichting. Er komen ook een paar extra groenvakken op de route. Het zijn tijdelijke ingrepen, de Oude Vest wacht nog een herinrichting, maar dat kan nog anderhalf jaar duren.

In samenwerking met indebuurt Breda