Volledig scherm
De bloemen ter herinnering aan het overlijden van de doodgestoken Paul Pluijmert op het trottoir van de Verlengde Prinsenkade in Breda blijven daar voorlopig liggen. De gemeente Breda laat ze pas opruimen als ze verwelkt zijn. © Ralph Van Wolffelaar

Gemeente laat herdenkingsbloemen in centrum Breda voorlopig liggen

BREDA - De bloemen en kaarsjes op de Nieuwe Prinsenkade in Breda, ter nagedachtenis aan de afgelopen weekend doodgestoken Paul Pluijmert, blijven daar voorlopig liggen.

De gemeente Breda laat het eerbetoon aan de 23-jarige Dordtenaar vooralsnog ongemoeid. ,,Pas als de bloemen echt gaan verwelken zullen we de spullen moeten gaan opruimen. Dat gebeurt overigens in overleg met de wijkbeheerder en eventueel de nabestaanden’’, zegt  een woordvoerder van de gemeente.

Op het trottoir van de Nieuwe Prinsenkade waar Pluijmert in elkaar zakte, nadat hij ’s nachts om vier uur aan de overkant van de straat met een mes was gestoken, groeit het aantal neergelegde bloemen nog iedere dag en branden er kaarsjes. Afgelopen maandag toen er nog niet zoveel bloemen lagen, namen onverlaten die nog mee.  Maar dat gebeurt niet meer. 

De verdachte van de dodelijke steekpartij, een 36-jarige Bredanaar, zit vast. 

In samenwerking met indebuurt Breda