Volledig scherm
PREMIUM
Een tekening van de voorkeurslocatie van het hockeyveld voor HC Baarle. Het veld is in het midden en in het wit getekend, omgeven door het groen. © gemeente Baarle-Nassaus

Gemeente Baarle-Nassau wil hockeyveld bij tennisclub

BAARLE-NASSAU Meer dan drie jaar wacht hockeyclub Baarle al op een eigen veld. Maar nu lijkt het er eindelijk van te komen. In een raadsvoorstel geeft de gemeente Baarle-Nassau uit drie opties voor de realisatie van een nieuw hockeyveld de voorkeur aan de twee tennisbanen van TC Baarle, waarop de hockeyers nu al trainen.

Twee andere opties, een hockeyveld in Ulicoten of een veld op het sportcomplex van voetbalclub Gloria UC, acht de gemeente minder geschikt. Uitgangspunt van optie 1 blijft ‘het medegebruik van een bestaande accommodatie. Indien dit onmogelijk blijkt, is het aan de hockeyvereniging om een tijdelijk alternatief voor te stellen. Die kosten zullen nooit ten laste van de gemeente kunnen komen’, staat in het raadsvoorstel.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrikkelijk wat in Breda is gebeurd’

    Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrik­ke­lijk wat in Breda is gebeurd’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”

In samenwerking met indebuurt Breda