Volledig scherm
PREMIUM
In de St. Jacobsstraat in Galder deelt burgemeester Minses van Alphen-Chaam (hier met teamchef Ardie Gijsbers) gele kaarten uit aan snelheidovertreders en gaat met ze in gesprek. © Pix4Profs-Ron Magielse

Gele kaart voor verkeerszondaars in Galder en Chaam

GALDER - Een auto wordt aangehouden op de St. Jacobsstraat in Galder. Het knulletje op de bijrijdersstoel barst in tranen uit als hij agenten ziet. Burgemeester Joerie Minses (Alphen-Chaam) en teamchef Ardie Gijsbers (politieteam Markdal) springen bij en troosten hem. “De politie doet niets, hoor.”

De auto is aangehouden omdat oma zeker 10 kilometer te hard reed in deze 30km-zone. “Wilt u zich voortaan beter aan de snelheid houden? Ik reken op uw medewerking”, zegt Minses vriendelijk vermanend. De vrouw komt weg met een gele kaart als waarschuwing. De tranenstroom stopt bij de knaap.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8504 stemmen