Volledig scherm
In de omgeving van de Ginnekenweg en Zandbergweg in Breda is een meisje (12) door twee onbekende mannen vastgepakt. © Venema Media

Geen spoor van mannen die meisje (12) in wijk Zandberg in Breda vastpakten

updateBREDA - De politie heeft geen spoor van de twee mannen die vrijdagochtend rond 09.00 uur in de wijk Zandberg in Breda een meisje van (12) lastig vielen. Er is een buurtonderzoek gehouden, maar dat heeft niets opgeleverd. Er wordt volgens politiewoordvoerder Eric Passchier vanavond nog in de wijk gesurveilleerd: ,,Maar daar zal het onderzoek dan bij blijven, het is niet anders.”

De politie heeft het meisje in bijzijn van haar ouders gehoord en aangifte opgenomen. ,,We gaan altijd uit van een serieuze zaak”, zegt Passchier. De schrik zat er vanmorgen goed in bij het meisje dat in de Zandbergdwarsstraat fietste. Twee onbekende mannen pakten haar vast, het meisje wist zich te ontworstelen en rende daarop naar de Albert Heijn aan de Ginnekenweg, met ook een ingang op de Zandbergweg, niet ver van de locatie vandaan. 

Personeel ontfermde zich over het hevig geschrokken meisje, ving haar op en waarschuwde haar ouders en de politie. De politie stelde daarop direct een buurtonderzoek in, waarna de zaak is overgedragen aan de recherche. ,,We kijken nog of we kunnen beschikken over camerabeelden uit de buurt. Op dit moment hebben we geen kenteken of opdruk op de wagen waar in de mannen reden. Die informatie kun je ook niet verwachten van zo’n jong meisje. Wat de onderzoeksrichting betreft hebben we niet veel.” Mogelijk is een witte bestelwagen betrokken: ,,Maar daar rijden er veel van rond.” 

Sulkerpad

Er is volgens Passchier geen verband met een zaak waarbij een minderjarig meisje is lastig gevallen door een man op het Sulkerpad in Ulvenhout, donderdagmiddag. De politie heeft in deze zaak tevergeefs gezocht naar een schennispleger, een man van rond de vijftig jaar oud. Het straatje wordt veel gebruikt door jeugdleden van hockeyclub Zwart-Wit. Volgens getuigen vluchtte de man na zijn daad de Mgr. Van Hooijdonkstraat in. Passchier: ,,Er is geen verband, het signalement komt ook niet overeen. Dit betreft een wat oudere man, de twee mannen zijn van jongere leeftijd.” Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Breda