Volledig scherm
Club Reeperbahn .....geen 180.000 euro schadevergoeding van de gemeente Breda... © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Geen schadevergoeding voor Club Reeperbahn in Breda

BREDA - Bijna 180.000 euro schadevergoeding eiste Club Reeperbahn van de gemeente Breda. Maar de rechter wijst die claim af, de gemeente hoeft niets te betalen.

Het bordeel aan de Belcrumweg had de schadeclaim ingediend omdat de gemeente anderhalf jaar lang weigerde een nieuwe vergunning af te geven voor de seksclub. Pas na tussenkomst van de rechter was de gemeente alsnog daartoe bereid.

Misgelopen omzet

De eigenaresse spande een nieuwe rechtszaak tegen de gemeente aan waarin ze een vergoeding eiste voor de misgelopen omzet in de anderhalf jaar dat ze niet open was geweest. Op basis van de omzet van de club in eerdere jaren kwam ze aanvankelijk uit op 300.000 euro, dat bedrag werd later verlaagd naar 180.000 euro.

Onvoldoende bewijzen

De rechter wijst, na ruim een jaar procederen, die claim af. In het vonnis wordt gezegd dat de eigenaresse onvoldoende bewijzen heeft overlegd die haar claim staven. Zo beweerde ze aan in de zestien maanden dat ze niet open was, de huur voor het pand te hebben doorbetaald. Maar afschriften daarvan leverde ze de rechtbank niet aan. Bovendien blijkt uit de omzetcijfers die het bordeel aan de rechtbank gaf, dat de seksclub in het verleden misschien wel goed draaide, maar dat de zaken nu veel minder goed gaan. Zo sloot de club 2017 zelfs met een klein verlies af. 

Hoger beroep 

De seksclub laat het er niet bij zitten. Advocaat Corne Spitters kondigt aan in hoger beroep te gaan. Volgens de raadsman zijn er wel degelijk bewijzen dat de huur in de zestien maanden dat de club dicht was, is doorbetaald. ,,Die huurbetalingen zijn al eens eerder aan de gemeente Breda verstrekt. Dus dat begrijp ik niet.‘’ Bovendien, zo geeft Spitters aan, heeft een seksclub zoals Club Reeperbahn tijd nodig om weer goed te gaan draaien. Het verlies over 2017 is daarom geen goede graadmeter voor de gederfde omzet. 

Volledig scherm
Een van de kamers in het bordeel. © ron magielse / pix4profs

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7290 stemmen