Volledig scherm
© ANP

Geen rubber maar kurk voor nieuw kunstgrasveld bij SV Terheijden

TERHEIJDEN - De keuze is definitief gemaakt: het kunstgras voetbalveld dat momenteel wordt aangelegd bij Sportvereniging Voetbal Terheijden, wordt ingestrooid met korrels van kurk (100 % kurk-infill) in plaats van rubberkorrels.

Het Drimmelens college 'wil geen risico nemen' zegt wethouderJan-Willem Stoop naar aanleiding van de recente berichtgeving over mogelijke gezondheidsrisico's van het gebruik van de rubberen korrels op kunstgras voetbalvelden.

Voor de aanleg van het kunstgrasveld bij de Madese Boys, dat komend voorjaar is gepland, wacht het college de uitkomsten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de risico's van deze korrels af.

Voor de extra kosten die de aanleg van kurken korrels met zich meebrengt wordt de raad om extra krediet gevraagd. Deze kosten variëren tussen de 150.000 en 220.000 euro. Het college verwerkt dit in de Najaarsnota.

Bij VV Zwaluwe, waar al een kunstgrasveld met rubberen korrels ligt, volgt men de richtlijnen van KNVB en RIVM. Wanneer uit de uitkomsten van het RIVM-onderzoek blijkt dat de rubberkorrels inderdaad gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zal de gemeente in overleg met de vereniging maatregelen nemen.

In samenwerking met indebuurt Breda