BREDA. Pix4Profs / Jan Stads.  
De Veemarktstraat in Breda.
Volledig scherm
BREDA. Pix4Profs / Jan Stads. De Veemarktstraat in Breda. © Pix4profs / Jan Stads

Geen koopzondag op Tweede Paasdag in Breda

BREDA - Tweede Paasdag in Breda is dit jaar geen ‘collectieve koopzondag’. Dat betekent dat er niet veel meer winkels open zijn dan nu al het geval is. ,,Winkels mogen gewoon open zijn, maar dat gaan we niet promoten’’, zegt centrummanager Koert Vermeulen van het Ondernemersfonds Breda.

In normale tijden is Tweede Paasdag een ‘extra’ koopzondag in het centrum van Breda. De stad is dan de bestemming van grote aantallen Belgen en mensen uit de wijde regio. De laatste jaren waren op deze dag dan ook vrijwel alle winkels in het centrum geopend.

Niet ‘extra’ open

Maar nu de stad gebukt gaat onder de coronamaatregelen en veel winkels gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren, is door het Ondernemersfonds besloten dat aanstaande maandag geen collectieve koopzondag zal zijn. Er zijn simpelweg te veel winkels nog gesloten, of de eigenaren hebben laten weten dat ze op Tweede Paasdag niet ‘extra’ open te gaan).

,,Wie dus boodschappen wil doen, wordt geadviseerd om vooraf te checken op de website of social media van deze winkels of ze geopend zijn’’, aldus de centrummanager.

In samenwerking met indebuurt Breda