Volledig scherm
Korte film. © Screenshot

Geen hoogtevrees? Check dan deze beelden vanaf de 100 meter hoge kraan bij de nieuwe rechtbank in Breda (video)

BREDA - Niet voor mensen met een zwakke maag: Via Breda heeft een video gemaakt en online gezet met beelden die zijn gemaakt op de kraan die wordt gebruik bij de bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in Breda.

De beelden zijn gemaakt vanaf 100 meter hoogte. En dat is niet voor niets: het nieuwe gerechtsgebouw wordt het hoogste van Nederland, en daar is dus een hoge kraan voor nodig. Liefst 66 meter hoog wordt het in aanbouw zijnde huis van Vrouwe Justitia in Breda.

Op de beelden zijn onder meer het nieuwe stationsgebied met de Stationslaan, het spoor, de wijk Belcrum, de Grote Kerk en het braakliggende voormalige CSM-terrein te zien. En je kunt ver kijken, in de verte zijn ook de rookpluimen van de Amercentrale in Geertruidenberg zichtbaar.

Drie partijen gaan vanaf 2 april 2018, als het gerechtsgebouw opengaat, gebruikmaken van het gebouw: de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming, samen goed voor zo’n 750 werknemers.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

In samenwerking met indebuurt Breda