De voorbereidingen voor de Wine-Drive-Thru bij het pand van La Persistance in Breda zijn in volle gang.
Volledig scherm
De voorbereidingen voor de Wine-Drive-Thru bij het pand van La Persistance in Breda zijn in volle gang. © La Persistance

Geen fastfood maar dozen wijn te koop bij Bredase 'Wine-Drive-Thru’

BREDA - Nu de Bredase Wijnkoperij La Persistance niet langer aan de horeca kan leveren, heeft het bedrijf een alternatief bedacht om toch nog enige inkomsten te genereren: donderdag start een zogeheten Wine-Drive-Thu bij het pand van La Persistance op bedrijventerrein Minervum in Breda. 

Consumenten kunnen dan met hun auto langskomen en kunnen zonder dat ze hoeven uitstappen een doosje wijn kopen. “Het lijkt een beetje op het concept van de afhaalloketten bij fastfoodzaken,” aldus eigenaar Huub van den Muijsenberg. “Bij aankomst kun je vanuit de auto aangeven welke van de zeven soorten wijnen je wenst, waarna de dozen door het personeel in de achterbak van de auto worden gezet.”

Anderhalve meter

Volgens Van den Muijsenberg wordt telkens de anderhalve meter afstand gerespecteerd voor zowel de bezoekers als het personeel onderling. De betaling van de order is helemaal contactloos . Ook het pinapparaat wordt op minimaal anderhalve meter aan de bestuurder van de auto aangeboden.

De wijn wordt verkocht voor de helft van de prijs. “In een doos zitten zes flessen voor de prijs van drie”, aldus Van den Muijsenberg. De prijzen variëren van 20 tot 30 euro per doos. 

Horeca-lockdown

La Persistance levert normaal gesproken uitsluitend aan de horeca en ziet daardoor de omzet nu honderd procent wegvallen. Van de Muijsenberg nam na de start van de horeca-lockdown anderhalve week week geleden direct maatregelen om kosten te besparen. Maar de voorraad aan wijn die uitgeleverd had moeten worden aan de horecabedrijven was al binnen. Vervolgens ontstond het idee om de wijn direct aan de consument te gaan verkopen middels een Drive-Thru-concept. 

De komende weken is de Wine-Drive-Thru bij Wijnkoperij La Persistance (Minervum 7374) elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 15.00 uur tot 20.00 uur geopend. 

Het Wine-Drive-Thru concept wil Van den Muijsenberg niet voor zichzelf houden, meldt hij. Als er ondernemers zijn die er informatie over willen hebben, kunnen ze mailen met sander@beveragebrandbuilders.com.

In samenwerking met indebuurt Breda