De Dancetour op het Chasséveld in Breda.
Volledig scherm
De Dancetour op het Chasséveld in Breda. © BN DeStem

Geen Dancetour op 31 mei: duren coronamaatregelen tot 1 juni net een dag te lang voor Breda?

BREDA - De aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus betekenen ook dat de Dancetour Breda in 2020 niet door kan gaan. Het evenement zou worden gehouden op 31 mei 2020. 

Onderdeel van de veiligheidsmaatregelen is een verbod op alle evenementen tot 1 juni. Dat betekent dat in ieder geval Dancetour Breda, Arnhem, Dordrecht en Lelystad dit jaar niet door zullen gaan. Mocht het hierbij blijven, dan is dat voor Breda heel zuur, aangezien 31 mei voorlopig de allerlaatste dag is dat het verbod op evenementen geldt.  

Massaal feest

Ook de DJ Clashes in de genoemde steden komen te vervallen. Deelnemers krijgen hier bericht over en kunnen meedoen in een andere stad. Op het feest op het Chasséveld kwamen juni 2019 zo’n 25.000 bezoekers af. 

‘Dit nieuws valt ons erg zwaar’, laat de organisatie van Dancetour weten. ‘Maar de situatie is ernstig en wij begrijpen en steunen de maatregelen van de overheid en het RIVM.’

Dancetours die na 1 juni plaatsvinden zijn Dancetour Goes (26 juli), Dancetour Tilburg (16 augustus) en Dancetour Doetinchem (3 september). Deze blijven vooralsnog gewoon staan. 

In samenwerking met indebuurt Breda