Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vernielde ruiten bij de trein die op station Breda vrijdagavond stilstond nadar er vlak van te voren op was geschoten. © ANP

Gasdrukpistool waarmee op trein bij Breda werd geschoten, kan ‘dwars door mensen heen schieten’

videoBREDA - Het gasdrukpistool waarmee vrijdagavond de treinen bij Breda zijn beschoten, is levensgevaarlijk. In het pistool werden metalen balletjes gebruikt. “Als je daar mee op een mens zou schieten, gaan die balletjes dwars door het lichaam heen", aldus een woordvoerder van de politie. 

Bovendien is het mogelijk om met het betreffende pistool repeterend te schieten. Aangezien bij de trein die in de richting van Breda reed snel achter elkaar vijf ruiten zijn geraakt, is het volgens de politie het meeste logisch dat daartoe het gasdruk-pistool is gebruikt. Bij de trein die de andere kant opging, was één ruit vernield.  

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda