Volledig scherm
Op het moment dat René de Koning in zijn opvallende BMW zijn eigen bedrijfsterrein wil oprijden, moet hij eerst achteruit en vervolgens wachten voor de blauwe bestelbus van de ontvoerders. © Beeld van bewakingscamera

Garage-eigenaar René de Koning gaf de ontvoerders voorrang

BREDA - De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat eigenaar René de Koning (54) van het gelijknamige garagebedrijf in Breda het eigenlijke doelwit van het misdrijf was. De man lijkt hoe dan ook op miraculeuze wijze ontsnapt aan de vier ontvoerders.

Op de vrijgegeven videobeelden van de kidnap is te zien dat De Koning dinsdagmorgen kwam aanrijden bij de garage precies op het moment dat de daders met hun busje en de slachtoffers wegreden. Hij moest zijn BMW M5 zelfs een eindje doorrijden om de boeven doorgang te verlenen. De eigenaar heeft de daders mogelijk in een flits gezien. Toen hij even later ontdekte wat er gebeurd was heeft hij in paniek zijn vrouw de politie laten waarschuwen, bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Wie en waarom?
De recherche jaagt nu op de vier ontvoerders en mogelijke opdrachtgevers van de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning, kleinzoon en neef van de eigenaar. Vooralsnog houdt de politie het erop dat het motief te vinden is in het criminele circuit. Maar wie er precies achter zit en waarom? Dat zijn vragen die de recherche moet beantwoorden. Dat gebeurt mede aan de hand van gesprekken met slachtoffers, familie en andere relaties.

Gino Heeren en Rien de Koning wisten vrijdagochtend te ontsnappen uit een loods aan de Baarleseweg in Ulicoten. Ze zijn in goede gezondheid herenigd met hun families.

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

Wie moet in de spits staan bij NAC tijdens de absentie van topscorer Mitchell te Vrede?

  • Giovanni Korte (1%)
  • Gervane Kastaneer (5%)
  • Sydney van Hooijdonk (35%)
  • Sullay Kaikai (14%)
  • Mikhail Rosheuvel (3%)
  • NAC moet een nieuwe spits halen (39%)
  • Robert Mühren (3%)
3095 stemmen

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen