Volledig scherm
Outdoor Brabant © René Schotanus

Gaat Outdoor Brabant naar De Klokkenberg?

BREDA - De Klokkenberg, de Rith, Breda-Noord of toch de Prinsenhoeve? Voorzitter Cees Meeuwis van Outdoor Brabant hoopt dat er nog dit jaar duidelijkheid komt over een permanente plek voor het internationale paardensportevenement, dat dit weekend weer in Breda wordt gehouden. Bovengenoemde locaties zijn wat hem betreft enkele serieuze opties.

Een vaste locatie is van groot belang voor Outdoor Brabant. "Nu moeten wel elk jaar alles opnieuw opbouwen: tenten, kabels, licht, energie en geluid. En na een week moet alles weer weg. We werken met een begroting van ongeveer 1 miljoen euro en de helft zijn we kwijt aan de infrastructuur. Elk jaar wordt het moeilijker om alles financieel rond te krijgen." aldus Meeuwis vrijdagmiddag bij de traditionele netwerkborrel van het evenement.

Prinsenhoeve

Outdoor Brabant wordt al jaren gehouden bij landgoed de Prinsenhoeve aan de Dr. Batenburglaan in Breda-Zuid. Qua decor een uitstekende locatie, wat Meeuwis betreft. Maar dan zou er wel een permanent gebouw moeten zijn, dat dan niet alleen tijdens Outdoor Brabant als uitvalsbasis dient maar waar het hele jaar door hippische evenementen kunnen worden gehouden. "Zie het als een centrum voor de paardentopsport."

De marechausseekazerne, om de hoek bij Prinsenhoeve staat te koop. "Dat is een interessante optie," aldus Meeuwis. Volgens hem zijn er voldoende investeerders die geld in een paardensportcentrum willen steken, maar dan moeten er ook de goede randvoorwaarden zijn, zoals een terrein van 10 tot 12 hectare dat voor een lange periode gebruikt kan worden.

Klokkenberg

Naast de Prinsenhoeve zijn concreet nog drie andere locaties in beeld: landgoed De Klokkenberg aan de Galderseweg, een hoeve in De Rith en een boerderij in Breda-Noord. Eerder is ook Breepark aan de A27 bekeken, maar dat bleek niet geschikt te zijn.

Op de drukbezochte netwerborrel is ook makelaar Richard Schul aanwezig. Hij is eigenaar van De Klokkenberg, waar hij een groot woningbouwcomplex gaat ontwikkelen. Hij ziet Outdoor Brabant graag komen naar het landgoed: "Buiten het woongedeelte is daar straks nog 30 hectare over. Dat bestaat uit grasland, bossen en waterpartijen. Outdoor Brabant zou er goed passen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3401 stemmen