Volledig scherm
Wat ligt daar op dat gekunstelde afdak boven de fietsenstalling in Breda? Een Chinese gans. © Steven van Beek

Gaat deze Chinese gans zich nestelen op Station Breda?

Hartje BredaBREDA - Dat gekunstelde afdak boven de openbare fietsenstalling van station Breda is natuurlijk geen fraai aangezicht. Eind maart vielen er spontaan enkele stenen uit het dak en het afdak dient dan ook als bescherming, tot de veiligheid écht gewaarborgd is. Er zijn sindsdien overigens ook geen stenen meer naar beneden gevallen.

Maar wat zien we maandagmiddag ineens op dat afdak liggen? We staan op perron 3/4 , met die prachtige doorkijk op het centrum. Geen onplezierig beeld in de volle zon, maar het lijkt erop dat er iets van een donkere zandzak op het hekwerk ligt. Of beweegt het? Er lijkt ook nog iets aan vast te zitten, dat de lucht insteekt. Dat voedt de nieuwsgierigheid en verdient een nadere inspectie. Het blijkt een gans! Een Chinese gans, weet een bevriend vogelkenner haast zeker. Het dier ligt uiterst ontspannen te genieten van het uitzicht, zijn nek gestrekt naar boven. Soms kijkt het dier naar het perron, naar de wachtende reizigers. En als de trein naar Eindhoven of Zwolle arriveert, is het een kleine moeite om de andere kant op te kijken, naar de Willemstraat en de Grote Kerk. Zo blijft het dier er uren en uren liggen. Nestelt het daar? Is het wellicht voornemens daar zijn eigen plekje in te richten? Het zou een fraaie eigenwijze actie zijn van het dier -ervan uitgaande dat die stenen inderdaad nu stevig vastzitten.

In de namiddag verlaat het echter zijn plekje. Wat rest zijn een aantal takjes op het hekwerk; je zou kunnen stellen dat er een beginnetje gemaakt is. Maar of dat zo is? Dinsdagmiddag was hij in ieder geval nergens te bekennen. Dat voelt toch als lichte teleurstelling. Immers: een Chinese gans op zo’n wonderbaarlijke troon geeft het Beste Gebouw van Nederland toch weer nét dat kleine beetje extra cachet. Wij horen het dan ook graag als het dier weer terugkeert.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    BREDA - Het werd al weken groots aangekondigd, en vrijdagavond ging het dan echt van start: Betoverend Breda. De Kerstmarkt die meer beleving moet bieden dan eerdere edities speelt zich af rond de Kerstboom op de Grote Markt, waar het Bredase mannetje Careltje alle dagen zijn sprookje vertelt. Careltje moet een soort oer-Bredanaar voorstellen, die al honderden jaren onder de Grote Markt woont. Speciaal voor Betoverend Breda is hij tot en met 6 januari, zolang duurt het evenement, bovengronds te vinden.

In samenwerking met indebuurt Breda