Volledig scherm
© Perry Roovers/Maric Media

Frietwagen in Zundert in brand, Bolle Buiken zijn 'het jaar slecht begonnen'

ZUNDERT - De frituurwagen van de Bolle Buiken op de Markt in Zundert is donderdagavond door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Op dit moment wordt niet uitgegaan van brandstichting, maar van een defect in de stroomvoorziening. De verzekeraar maakt nu de schade op.

De frituurwagen was donderdagavond rond 21.00 uur geparkeerd op de vaste standplaats op de Markt. Daar staat ie dan normaal gesproken tot zondagavond. "Maar om iets voor half twaalf kregen we de melding dat de wagen in de fik stond", vertelt Marian Oostvogels, echtgenote van Kees, één van de Bolle Buiken.

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse. De brandweer moest aan de achterzijde een deur forceren. De brand ging gepaard met veel rook en stank. De politie sloot de weg rondom de Markt af. Nadat de brand was bestreden werd vanwege de gladheid zout en zand over het bluswater gestrooid.

Schade
De wagen raakte van binnen flink beschadigd. De schade zit vooral in het compartiment waar de stroom binnen komt. In het gedeelte waar de frites gesneden, gebakken en verkocht worden valt de brandschade mee, maar er hangt wel een flinke rooklucht.

Vrijdagmiddag om half twaalf had de wagen open moeten zijn, maar zijn plekje op de Markt bleef leeg. De kar staat nu bij het Bolle Buikenbedrijf aan de Achtmaalseweg. De voorraad moet als verloren worden beschouwd. Wanneer de wagen weer terug staat op zijn vertrouwde plek, is niet te zeggen. Marian Oostvogels: "Hij is gebouwd in Barneveld. Misschien moet ie daar eerst naar terug. Dat is uitzonderlijk vervoer. En misschien moeten er onderdelen besteld worden. Dus nee, daarover kan ik niks zeggen. We kunnen alleen maar hopen. We zijn dit jaar in ieder geval slecht begonnen. Héél slecht."

Lichtpuntje
Eén lichtpuntje: de Bolle Buiken hebben ook een restaurant aan de Wernhoutseweg 124. En daar verkopen ze óók friet. Of gegrilde boerenham. En mosterdsoep.

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda